Ajankohtaista

Lähteiden havainnointikokeilu tuotti 245 havaintoa Pirkanmaalla

29.12.2021

Pirkanmaan ELY-keskus on kesän aikana kerännyt havaintoja Pirkanmaan lähteistä kansalaishavainnoinnin avulla. Havainnointilomakkeen kartalla on ollut merkattuna kohteita, joita on voinut käydä tarkistamassa tai havainnointilomakkeella on voinut ilmoittaa tietoja myös muista lähteistä. Pirkanmaan lisäksi havainnointikokeilu on ulottunut Pohjanmaalle. Havainnointikokeilu on tehty yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) kanssa.

Lähteiden havainnointikokeilu tuotti kokonaisuudessaan 245 havaintoa, joista valtaosa oli Pirkanmaalla. Pirkanmaalla ilmoituksia kertyi havaintoaikana 207 kappaletta, 20 eri Pirkanmaan kunnasta. Erityisesti Virtain kunnassa on ollut aktiivisia havainnoitsijoita, jotka ovat tehneet 53 lähdeilmoitusta. Tämän lisäksi havaintoja on tullut runsaasti Ylöjärveltä (34) ja Parkanosta (17). Tuloksia voi katsoa tarkemmin täältä (ely.maps.arcgis.com).

Lisätiedot ja havainnointilomake löytyvät Pirkanmaan ELY-keskuksen tiedotteesta.

Ympäristöviisas kartalla

Tarinakartasta löydät ajantasaista paikkatietoa Pirkanmaan vesistöistä ja luonnosta, matkailu- ja virkistysmahdollisuuksista, viherverkosta, rakentamisen kehittymisestä sekä pyöräilystä ja joukkoliikenteestä.

Siirry tarinakarttaan