Ajankohtaista

Jokisimpukkahanke alkaa Pirkanmaalla – osallistu yleisötilaisuuteen

25.1.2022

Pirkanmaan ELY-keskus on aloittamassa laajan jokihelmisimpukan eli raakun elinolojen parantamishankkeen. Kaikille avoin yleisötilaisuus LIFE Revives -hankkeesta järjestetään 23.2.2022 kello 17-20.

Tilaisuus järjestetään etänä Teams-yhteydellä. Sitä on mahdollista koronatilanteen salliessa seurata myös paikan päällä:

  • Saskyn ammatti-instituutti Iisakissa Hämeenkyrössä (Taitokuja 3, Hämeenkyrö)
  • Hämeenkyrön Lavajärven Päivölässä (Komintie 215, Hämeenkyrö)

Tervetuloa kaikki raakuista ja Pirkanmaan raakkujoista kiinnostuneet!

Ilmoittaudu 15.2. mennessä

Yleisötilaisuudessa kuullaan Pirkanmaan raakkujen tilanteesta ja millaisia toimia raakkujen elinolosuhteiden elvyttämiseksi on suunniteltu. Hankkeen on määrä kestää kuusi vuotta.

Tilaisuudessa saa esittää kysymyksiä ja ajatuksia raakuista sekä niiden elinolojen parantamisesta. Erityisesti toivotaan keskustelua jokikohtaisista yhteistyöryhmistä, joita on tarkoitus perustaa Pirkanmaalle. Tilaisuudessa ideoidaan yhteistyöryhmiä sekä niiden toimintaa. Pirkanmaan ELY-keskus tarjoaa tilaisuudessa kahvit.

Ohjelma:

  • LIFE Revives hankkeen esittely (Emmi Lehkonen /Pirkanmaan ELY)
  • Pirkanmaan raakkujoille suunniteltujen toimien esittely (Emmi Lehkonen /Pirkanmaan ELY)
  • Tietoisku: raakkujen laitoskasvatus ja raakkujen lastentarhat (Jyväskylän yliopisto)
  • Jokikohtaiset yhteistyöryhmät ja niiden perustaminen vuonna 2022 (Pirkanmaan ELY)
  • Keskustelua ja kysymyksiä

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä.

Ilmoittautumisia pyydetään 15.2.2022 mennessä.

Tilaisuuden järjestämisessä huomioidaan koronavirustilanne ja terveysviranomaisten ohjeistukset. Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Ennätyssuuri rahoitus elvyttämistyöhön

EU:n LIFE-rahastosta myönnettiin syyskuussa 2021 ennätyssuuri rahoitus uhanalaisen raakun ja sen isäntäkalojen eli lohen ja taimenen elinympäristöjen parantamiseen Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Pirkanmaan ELY-keskus sai EU-tukea raakkujen elinolojen parantamiseen reilut miljoona euroa. Hankkeessa kunnostetaan ja elvytetään Pirkanmaan raakkujokia, eli Turkimusojaa, Ruonanjokea ja Pinsiön-Matalusjokea ja niiden valuma-alueita.

Hankkeen toimet toteutetaan yhteistyössä maanomistajien kanssa ja heidän suostumuksellaan. Maanomistajille lähetettiin infokirje hankkeesta jo hakuvaiheessa ja lopulliset suostumukset elvyttämistoimiin pyydetään hankkeen aikana.

Ympäristöviisas kartalla

Tarinakartasta löydät ajantasaista paikkatietoa Pirkanmaan vesistöistä ja luonnosta, matkailu- ja virkistysmahdollisuuksista, viherverkosta, rakentamisen kehittymisestä sekä pyöräilystä ja joukkoliikenteestä.

Siirry tarinakarttaan