Ajankohtaista

Auta Pirkanmaan lähteitä – aikaa on vielä lumen tuloon asti

13.9.2021

Lähteiden kansalaishavainnointi jatkuu lokakuun loppuun asti. Havaintoja on jo kymmeniä, mutta osasta Pirkanmaan kunnista niitä puuttuu vielä. Voit tehdä havaintoja helpon lomakkeen avulla esimerkiksi syysretken ohessa.

Pirkanmaan ELY-keskus on kartoittanut kesän aikana pienvesien tilaa osana Helmi-elinympäristöohjelmaa.

Kansalaiset ovat kesän ajan voineet ilmoittaa Pirkanmaalla sijaitsevien lähteiden tietoja havainnointilomakkeen avulla. Lomakkeen karttaan on merkitty lähteitä, joita voi käydä tarkistamassa, tai ilmoittaa uudesta havainnosta.

Lomake on suunniteltu erityisesti mobiililaitteille, jolloin havainnot saa helposti tehtyä maastossa.

Pirkanmaalla pilotoitu lähteiden kansalaishavainnointi on herättänyt kiinnostusta myös muissa maakunnissa. Havainnointikokeilu laajeneekin nyt myös Keski-Pohjanmaalle, Pohjanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle.

Pirkanmaalla havaintoja lähteistä voi tehdä lumen tuloon asti, jonka jälkeen lomake siirtyy katselutilaan.

Linkki lomakkeeseen:

Auta selvittämään Pirkanmaan lähteiden tila (havaintolomake), ymparisto.fi

Ympäristöviisas kartalla

Tarinakartasta löydät ajantasaista paikkatietoa Pirkanmaan vesistöistä ja luonnosta, matkailu- ja virkistysmahdollisuuksista, viherverkosta, rakentamisen kehittymisestä sekä pyöräilystä ja joukkoliikenteestä.

Siirry tarinakarttaan