Ajankohtaista

Pirkanmaa ottaa ilmastoloikkaa: ELY-keskus satsaa yhä enemmän kiertotalouteen ja vähähiilisyyteen

22.2.2022

Viime vuosi oli erityisen vilkas erilaisissa tuulivoiman, kiertotalouden ja luonnonsuojelun hankkeissa Pirkanmaalla. Yhä useampi tukimiljoona menee vähähiilisen liiketoiminnan edistämiseen.

Energiamurros ja tuulivoiman kasvava suosio näkyivät vuonna 2021 ELY-keskuksen työssä. Tuulivoimakuljetusten kasvu lisäsi selvästi muun muassa erikoiskuljetuslupien hakemusmäärää. Luvat myönnetään keskitetysti koko Manner-Suomen osalta Pirkanmaan ELY-keskuksessa. Pirkanmaallakin käynnistyi useita tuulivoimahankkeita, joissa ELY-keskus huolehtii ympäristövaikutusten arviointimenettelyn järjestämisestä. 

Vähähiilinen energia kiinnosti myös kotitalouksia. Pirkanmaan ELY-keskuksen myöntämää avustusta öljylämmityksen vaihtajille on haettu lähes 19 000 suomalaisen pientalon lämmitysremonttiin. Pelkästään Pirkanmaalle avustusta myönnettiin viime vuonna yli 800 kotitaloudelle yhteensä noin 3,2 miljoonaa euroa. 

Lisäksi ELY-keskus teetti maakunnan laajan energiaselvityksen sekä rahoitti energiaan liittyviä selvityksiä ja investointeja.

Lue lisää Pirkanmaan ELY-keskuksen tiedotteesta.

Ympäristöviisas kartalla

Tarinakartasta löydät ajantasaista paikkatietoa Pirkanmaan vesistöistä ja luonnosta, matkailu- ja virkistysmahdollisuuksista, viherverkosta, rakentamisen kehittymisestä sekä pyöräilystä ja joukkoliikenteestä.

Siirry tarinakarttaan