Ajankohtaista

Muovin kierrätys­mahdollisuudet paranivat

5.5.2019

Muovipakkauksia kerätään Pirkanmaalla yhä laajemmin

Pirkanmaan Jätehuolto laajensi vuoden 2019 alusta alkaen muovipakkausten keräystä kiinteistöiltä. Keräyspalvelu laajenee Pirkkalan ja Tampereen lisäksi Kangasalan, Lempäälän, Nokian ja Ylöjärven taajama-alueille.

Muovipakkaukset kerätään isoista, ajoneuvonosturin avulla tyhjennettävistä jätesäiliöistä. Kiinteistö voi liittyä keräykseen omalla syväsäiliöllä tai Pirkanmaan Jätehuollolta vuokrattavalla säiliöllä.

”Muovipakkausten keräys kiinnostaa taloyhtiöitä. Pirkkalan ja Tampereen pilottialueilla noin 70 kiinteistöä on aloittanut muovipakkausten keräyksen. Keskittymällä taajamiin ja isoihin keräysvälineisiin haluamme varmistaa muovinkeräyksen ympäristöhyödyt”, kertoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Muovipakkaukset kuljetetaan käsiteltäväksi Riihimäelle Fortumin muovijalostamoon.

Lisätietoja:
Muovipakkausten keräyshinnat
Kotitalouksien muovipakkausten lajitteluohje

Ympäristöviisas kartalla

Tarinakartasta löydät ajantasaista paikkatietoa Pirkanmaan vesistöistä ja luonnosta, matkailu- ja virkistysmahdollisuuksista, viherverkosta, rakentamisen kehittymisestä sekä pyöräilystä ja joukkoliikenteestä.

Siirry tarinakarttaan